Het juiste gereedschap = het halve werk De gereedschapskist van SyS-F

Bart, eigenaar van SyS-F, heeft in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van webapplicaties. Tijdens elk project is er wel iets te leren en al die leermomenten leiden tot verbetering van vaardigheden en kennis van zaken.

Op deze pagina vind je enkele tools waar SyS-F gebruik van maakt. Let op, dit is een vrij technisch verhaal, maar het geeft je mogelijk wel een beeld hoe breed de kennis en ervaring reikt.

Programmeertalen

SyS-F maakt gebruik van HTML voor de layout van websites en applicaties, CSS voor de opmaak en Javascript voor eventuele interactie. De inhoud, routering, functionaliteit en beveiliging van applicaties, gaat middels PHP en contact met de database via SQL. Voor data analyse of losse scripts wordt Python gebruikt.

Frameworks (geraamten)

Om snel te kunnen starten met een project en verzekerd te zijn van een goede basis voor beveiliging, data-opslag en routering, maakt SyS-F gebruik van frameworks. De voorkeur gaat altijd uit naar Laravel, maar SyS-F heeft ook ervaring met Yii2. Dit zijn beide frameworks die gebruik maken van PHP.

Voor content-management, dus meer websites dan applicaties, maakt SyS-F gebruik van Wordpress.

Voor design en layout van applicaties wordt er gebruikgemaakt van TailwindCSS.

Startpakket

Applicaties die SyS-F bouwt, maken niet alleen gebruik van een framework, maar om kwalitatieve basisfunctionaliteit te bieden, heeft SyS-F een startpakket voor nieuwe applicaties. Dit startpakket bevat een stevige fundering voor een maatwerk applicatie. Denk daarbij aan registratie (eventueel via Google of Facebook), inloggen, accountbeheer, tweestapsverificatie, uitgaande mailing, foutafhandeling, monitoring, automatische achtergrondtaken, op de smartphone installeerbare web app, automatische taalherkenning o.b.v. de browserinstellingen, een beheeromgeving en natuurlijk robuuste basisbeveiliging door o.a. een privacy-by-design en privacy-by-default ontwikkelstrategie.

Werken met eenzelfde startpakket voor alle applicaties, zorgt ook voor lagere onderhouds- en upgradekosten op de langere termijn, doordat SyS-F gestroomlijnd onderhoud kan uitvoeren.

Het startpakket vertegenwoordigt een waarde van meer dan 15.000 euro aan ontwikkeluren, maar wordt aangeboden voor slechts 1.500 euro per applicatie, dat is dus maar 10% van de werkelijke kosten. Hierdoor blijven ontwikkelkosten laag, zonder verlies van kwaliteit.

Hosting

SyS-F maakt gebruik van Hetzner, omdat deze provider alles biedt wat SyS-F maar nodig heeft als het gaat om servers, databases, en bestandsopslag. Google Cloud en Hetzner zorgen daarbij voor een hoge mate van beveiliging en ondersteund met diverse automatisering voor backups, uitrol van updates en nieuwe applicaties en netwerkverkeer. SyS-F heeft daarnaast ook ervaring met AWS, Vultr, Scaleway, Fly.io, Google Cloud en DigitalOcean.

Voor domeinen in beheer van SyS-F wordt TransIP gebruikt, evenals voor het hosten van kleine mailboxen. Voor grotere (aantallen) mailboxen, raadt SyS-F altijd Microsoft 365 of Google Workspace aan.

Ontwikkel-tools

Voor de ontwikkeling van software maakt SyS-F gebruik van een complete IDE die helpt bij het voorkomen van bugs. Dat is PhpStorm. Code wordt veilig opgeslagen in GitHub en voor error-reporting wordt Sentry gebruikt. De kans is groot dat SyS-F een eventuele foutmelding al gezien (en opgelost) heeft nog voordat je gerealiseerd hebt dat er ├╝berhaupt een foutmelding was.

SyS-F heeft daarnaast een eigen monitoring tool ontwikkeld die periodiek in de gaten houdt of alle software nog wel naar behoren draait en aan de bel trekt als dit onverhoopt niet het geval is.

Overig

Natuurlijk ontwikkelt SyS-F niet alle functionaliteiten van een applicatie zelf. Applicaties die gebruik maken van een kaart, hebben op de achtergrond een koppeling met MapTiler. Automatische mailing verloopt via Mailgun, icoontjes worden door FontAwesome geleverd en lettertypen door Google Fonts. Afbeeldingen die SyS-F in applicaties gebruikt, zoals de "PASSION LED US HERE" afbeelding op deze website, komen van Unsplash en voor profielafbeeldingen wordt gebruikgemaakt van Gravatar. Voor de controle of de gebruikers wel echt mensen zijn (en geen software robots), wordt hCaptcha gebruikt.

SyS-F heeft in de loop der jaren nog meer integraties en koppelingen gemaakt en neemt deze allemaal mee in overweging wanneer we samenwerken aan jouw project!

Zin gekregen om samen te werken?

Ik wel in ieder geval! Klik op de knop om mijn contactgegevens te vinden of een bericht te sturen.